​ Over ons

 
Multifunctioneel

Het oude Gemeentehuis van Gramsbergen werd na de gemeentelijke herindeling in 2001 door de gemeente Hardenberg te koop aangeboden. 

R.W. Jaquet heeft het gebouw gekocht en het wordt sindsdien gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw.


Door de jaren ...

Door de jaren ...

​1887

Vanaf 1887 huurde de gemeente Gramsbergen twee vertrekken van het enige jaren daarvoor nieuw gebouwde, statige herenhuis van burgemeester Otto van Riemsdijk. Zijn zoon Cornelis Johannes van Riemsdijk, die hem opvolgde als burgemeester, gaf echter in 1922 te kennen voortaan de ruimte voor eigen doeleinden te willen gebruiken. Daarom schonk hij de gemeente een stuk grond tegenover zijn woonhuis, zodat er een nieuw gemeentehuis gebouwd kon worden.1923

De gemeenteraad besloot op 30 januari 1923 de bouw van een zelfstandig gemeentehuis op deze grond aan De Esch te bouwen, ter grootte van zes are, naar een ontwerp van Joh. D. Meppelink, architect te Coevorden. Aannemer Bosman uit De Krim was met een bedrag van 23.200 gulden de laagste inschrijver en kreeg de opdracht voor de bouw. Op 28 juni 1923 werd de eerste steen gelegd.Heden

Bij de gemeentelijke herindeling in 2001 werd Gramsbergen samengevoegd met de gemeente Hardenberg. Het gemeentehuis verloor haar functie. De Gemeente verkocht in 2002 het pand aan Reinier Jaquet, die er zijn ICT-bedrijf Jaquet Service Engineering (JSE) in huisvestte.

Er was veel vraag naar het verhuren van de nog beschikbare ruimtes. Zo werd het gemeentehuis langzamerhand een bedrijfsverzamelgebouw. De trouwzaal werd gebruikt voor workshops, als tentoonstellingsruimte, als podium voor toneel- en muziekvoorstellingen en als stembureau in verkiezingstijd.
An address must be specified for a map to be embedded